A hónap energiái és kérdései

A KOS csillagjegy

márc. 20-ápr. 20

 

Az Állatövi jegyek a KOS-sal kezdődik.  Ha az életet egy körnek alakú mozgásnak fogjuk fel, akkor a KOS az élet kezdetén áll, a dolgok eredeténél. Tavasszal valóban egy új életciklus kezdődik, amely ősz végére, télen véget ér, de egy tavaszi ébredésbe torkollik.

Mit is jelenthet ez szimbolikusan?

A Pont, az EGY, a még éppen megnyilvánulatlan áttöri magzatburkát, és a látható, megnyilvánult világba,  az Időbe és Térbe lép. Az ÉN a világba áramlik, és megtapasztalja határait. A világra rászabadult Én, mindent meg akar tapasztalni, tele van aktivitással, erővel, mozgással, akarattal. Ösztöneiből él és cselekszik, egyetlen célja, hogy megmutassa a világnak: "Itt vagyok, elfoglalom a helyem".

Ahogy a világban megjelenik, abban nincs semmi tervezés, megfontoltság, egyszerűen csak "van" valahol. Mint ahogy  tavaszi vrágok áttörik a télen megkeményedett föld kérgét, és "csak" vannak, és virágzanak, vagy ahogy az egyik nap még csupasz gyümölcsfa reggelre virágba borul.

Az emberiség fejlődésében a KOS a vadász, nomád korszakot  jelentette, amikor az emberek mindig vándoroltak, mozgásban voltak, meg kellett mutatniuk bátorságukat, gyorsan alkalmazkodó képességüket, kockázatvállalási képességüket. Életükhöz hozzátartozott a harc, a verseny, az önfenntartás.

Belső orientáltsága a jövő felé mutat. Nem is lehetne ez másképp, hiszen a KOS még nem tud semmire sem visszatekinteni--- hiszen ő áll a kezdeteknél---, legalábbis semmi olyanra, ami az övé. Mint feltörekvő, kezdeti jegynek nincs se mújtja, se jelene.

 

Ha mindezeket egy tág nézőpontból tudjuk szemlélni, akkor nem csodálkozunk azon, hogy 2015 áprilisában egy eseménydús időszak vár ránk. Már eddig  sem volt semmi olyan, mint régen, de most még tovább bonthatjuk azokat a fájdalomrétegeket, amiket magunkra aggatunk, pedig nem is hozzánk tartoznak.

Ha olyat tapasztalsz mostanában, ami nehéz, fájdalmas, a gyökereidhez, őseidhez kötődik inkább az emléke, kiváltó oka, akkor minimum gyanús, hogy azért nem tudod megoldani, mert nem is hozzád tartozik.

A KOS abban tud segíteni, hogy könnyebben induljunk,  mozduljunk. Nyugodtan elengedheted a kapkodást, türelmetlenkedést, hiszen előtted áll az egész Világ. Engedd el a félelmeket, mint zavaró beültetéseket, és bízz ösztöneidben, intuícióidban. Létezz lazán, könnyyedén, és nem lesz szükséged analizálásra, megfontolásra.

(Kiss Balázs Kunó: Csillagleső 2015 című könyve alapján)

 

Hogy miért pont kérdésekkel segítheted lelked visszatalálni önmagadhoz?

Mert

"A kérdés az egyetlen dolog, ami éberséghez juttat téged.
A választás az egyetlen dolog, ami a valósághoz juttat téged.

Amikor kérdezel, kinyitod az ajtókat, ablakokat, hogy beengedd a lehetőségeket.

Amikor megtalálni véled a helyes, és egyetlen választ, akkor ott becsuktad az ajtókat, ablakokat a többi lehetőség előtt.

Amikor azt gondolod, hogy a helyes választ találtad meg, akkor elkezdesz hozzá igazodni, és annak akarsz megfelelni, és még tovább szűkíted magadat." (Gary Douglas, Access Consciousness)

A hónap kérdései

•    Mit tettél életbevágóvá a múlthoz való ragaszkodásban, ami visszatart attól, hogy mindent megkapj, amit

      eddig visszautasítottál?
•    Mit tettél életbevágóvá az eleve meghatározottságban (születési képlet, DNS, öröklődés, környezet,

      szülők, ősök, előző életek), ami távol tart attól, hogy az a végtelen, szabad, könnyen áramló és teremtő

      lény legyél, aki mindig is szerettél volna lenni, és aki mindig is ott volt, van, lesz benned?
•    "Minek a teremtését választhatnád ma, amit korábban megfontolni sem voltál hajlandó?" Dain Heer
•    "Mit tudsz a teremtésről, amit megtagadtál  hogy tudsz, amit ha megengednél magadnak hogy tudd,

       akkor mindent megváltoztatna?"
•    Kit vagy mit védelmezel azzal, hogy bebizonyítod, hogy az élet igenis nehéz, de van kiút belőle?
•    Mit tettél életbevágóvá a védelemnek álcázott falakban, és a biztonsági háló- kötélnek álcázott béklyók

      megszállott birtoklásában, ami távol tart attól, hogy felismerd, és használd végtelen teremtő képességedet?

(Access Consciousness)

        "Nem kell feladnod semmit, hogy megkapd, amit igazán akarsz. Hozzá is adhatsz az életedhez, hogy hozzájuss ahhoz, amihez igazán akarsz. Ha onnan indulsz ki, hogy dolgokat adsz fel dolgok megkapásáért, akkor amit teszel, az a végtelen képességed tagadása." Gary Douglas Acces consciousness

 



Bevezeto kep: