Hangfürdő

 

           

A HANG csodája

            Kb. 3 évvel ezelőtt látogattam el életem első hangfürdőjére. Semmit nem tudtam róla. Volt két tibeti zenélő tálam is,- szép díszesek -, és fogalmam sem volt, hogy egyáltalán mit keresnek a polcomon. Egyszerűen csak megláttam, és gondolkodás nélkül megvettem őket, olyan erős hívást éreztem. A hangfürdőn már kezdtem sejteni, hogy ezekkel a csoda-tálakkal még dolgom lesz. Persze nem a szép, díszesekkel, hanem a kívülről egyszerű, kicsit kopottnak tűnő, de varázslatos hangzású társaikkal. Azóta bebizonyosodott, életem legjobb döntése volt, hogy annak idején hallgattam a megérzésemre. A HANGok segítségével megismerkedhettem a legcsodálatosabb, legszínesebb világgal, amit ember csak láthat; SAJÁT BELSŐ VILÁGOMMAL. Megéltem magasságot, és mélységet, szárnyalást, és nevetést, sírást és felszabadulást. Segítő lévén nem tudtam és nem is akartam megtartani magamnak a módszert, amivel az ember képes akár magától megoldani a problémáit, és megtalálni azok gyökerét. Úgy éreztem ezt a tapasztalatot minél több embernek át kell adnom. Nagyon jó, hogy egyszerre tízen, ötvenen, vagy akár több százan is elmerülhetnek a hanghullámokban, amit a tálak, gongok és egyéb természetes hangszerek biztosítanak.

            Hogyan is működik ez a csoda, és milyen hatással van testünkre, lelkünkre?

Testünk kb. 70%-át víz alkotja, ahol az információ áramlását a rezgések biztosítják. Minden sejtünknek, szövetünknek, szervünknek sajátságos, egyedi rezgésmintája van, mint ahogy az egészségesen működő sejteknek és a harmóniából kibillenteknek is más-más a vibrációja. Másképp érezzük magunkat, ha kiegyensúlyozottak vagyunk, és megint másképp, ha betegek, szomorúak, vagy éppen feszültek, idegesek. Még ha nem is tudunk róla, ezeket a rezgéseket állandóan érzékeljük magunkon és másokon egyaránt. Az Univerzum egyszerű törvénye, hogy hasonló a hasonlót vonzza, mindenkire vonatkozik, akár hisz benne, akár nem. Testünk jelez, ha valami baja van, és ezt rezgések formájában bocsátja ki. Rezgést, rezgéssel lehet harmonizálni, helyreállítani. 

Azt is jó, ha tudjuk, hogy memóriánk 90 %-át sejtjeink raktározzák, megőrizve minden információt, hatást, ami életünkben történt velünk, hatott ránk. Tudatalatti memóriabankunk elsőbbséget élvez tudatos énünk felett, ezért következhet be az az állapot, amikor úgy reagálunk eseményekre, hatásokra, ahogy egyáltalán nem szeretnénk. Sokszor nem is értjük viselkedésünket, reakcióinkat.  Meglévő sztereotip mintáinkból nagyon nehéz tudatosan kilépni, ha nem értjük, hogy mi a valódi mozgatóerőnk. Ilyenkor léphet be segítségként a HANG. A tibeti tálak finom rezgései, a gongok erőteljes, de mégis lágy vibrálása elaltatja tudatos énünket, lecsendesíti száguldó elménket, gondolatainkat. A hangok varázslatos világában megszűnik test-és időérzetünk, sejtjeink életre kelnek, lelkünk szárnyalhat. Nehéz megmondani, hogy kire milyen hatással lesz, mit fog érezni, hiszen minden ember más és más emlékmagokat őriz sejtjeiben. A különböző frekvenciájú, hangszínű, minőségű hangok más-más rezgésű sejttel lépnek kapcsolatba, és azt szabadítják fel, amit ott őriztünk. Mindenki csak azt élheti át, ami benne van! Sokszor nem szívesen nézünk szembe mélyre eltemetett emlékeinkkel, számunkra kellemetlen érzelmekkel, érzésekkel, pedig pontosan ezek az emlékek rekesztenek meg bennünket, hogy képesek legyünk továbbhaladni, túl tudjunk lépni válságainkon, betegségeinken. A különböző hangkezelések –egyéni, csoportos, vízi—egy szelíd eszközt biztosíthatnak számunkra, hogy szándékunknak megfelelően azt teremtsük meg gondolatainkkal, amit valóban szeretnénk.