Öt sérülés meditációs sorozat

 


Lise Bourbeau: Az öt sérülés című könyvével márciusban találkoztam először, és azóta újabb mederbe terelte terápiás tevékenységemet. Újabb megértést nyitott számomra, hogy minden napjainkban milyen drámákat játszunk, és miért. A könyv világos és egyszerű módon, az ezoteriában eddig járatlan embereknek is érthetően írja le, hogyan működünk valójában. Ez is egy lehetséges nézőpont a sok közül, de saját tapasztalataim alapján működőképes nézőpont azok számára, akik készek arra, hogy levetkőzzék önmaguk mélyebb megértése iránt táplált félelmüket.

Abban szeretnék segítséget nyújtani, hogy az öt sérülés közül minél pontosabban fel tudjuk ismerni saját mintánkat, és különböző módszerek segítségével kioldjuk azokat a blokkokat, amivel még ragaszkodunk a múlt emlékeiből származó tapasztalásainkhoz.

A módszerek közül igénybe vesszük az Aura-Soma, Grigorij Grabovoj szervregenerációs meditációját, az Acces Consciousness módszerét, és természetesen a hangtálak, gongok harmonizáló erejét.

A “sérülések és maszkok” keletkezése

Világra jövetelünk elsődleges céljainak egyike, hogy a lehető legjobban megismerjük és elfogadjuk önmagunkat. Gyermekként többször átesünk azon a tapasztaláson, hogy amikor merünk önmagunk lenni, az zavarhatja a felnőttek és szeretetteink világát. Ez a felfedezés fájdalmat, haragot, félelmet válthat ki. A gyermek, hogy enyhítsen ezen a fájdalmon, visszavonul, és egy új személyiséget hoz létre, hogy azzá váljon, amit a többiek elvárnak tőle. Ezek a „maszkok” védik meg a fájdalom átélésétől.  A maszkok kialakulása annak a következménye, hogy el akarjuk rejteni magunk, vagy mások elől azt, amit még nem akarunk elrendezni. A maszk erőssége a sérülés mértékétől függ. Minél mélyebb a sérülés, annál gyakrabban szenvedünk tőle, és ezért annál sűrűbben kényszerülünk a maszk viselésére.

Az öt sérülés és a kialakult maszkok


SÉRÜLÉSEK          MASZKOK

·        Elutasítás                   Menekülő  

·        Elhagyás                     Függő

·        Megalázás                  Mazochista

·        Árulás                         Kontrolláló

·        Igazságtalanság        Merev