Acces

 


Acces Consciousness

Az Access olyan eszközök és folyamatok összessége, amelyeket a nagyobb tudatosság előmozdítására fejlesztettek ki. A tudatosság mindent magába foglal anélkül, hogy ítélkezne, mindezt azzal a hajlandósággal és képességgel téve, amely lehetővé teszi, hogy életünk minden területén teljes mértékig és éberen jelen legyünk.  A tudatosság az a képesség, amely folyamatosan fogékony a lehetőségekre, a több választásra, és a több életre.

 Ha semmit nem ítélsz meg, akkor a dolgokat olyannak fogod látni, amilyenek, és nem amilyennek látni akarod őket, vagy amilyennek lenniük kellene, csak úgy, ahogy vannak.

Képesség, hogy mindent befogadj, semmit se utasíts vissza, és mindent megteremts, amit csak elhatároztál –nagyobbat, mint ami jelenleg van, és többet, mint amit el tudsz képzelni. (Gary Douglas az Access alapítója)

Mi lenne, ha hajlandó lennél Önmagadat táplálni, és törődni magaddal?

Mi lenne ha kinyitnád az ajtókat, hogy minden valóra váljon, amit elhatároztál, hogy nem lehetséges?

Mi kellene ahhoz, hogy észrevedd, mennyire elengedhetetlen vagy a világ lehetőségeinek számára?

Mi is a teremtés?

„Az üres tér az, ahol minden dolog lehetségessé válik, mert még semmit nem semmisítettél meg az ítéleteiddel és következtetéseiddel. A "teremtés üressége", mert ez az a tér, amiből tulajdonképpen bármit megteremthetsz, amire valaha vágytál. Valóban mindent- ez vonatkozik a pénzre, az áhított kapcsolataidra, vagy a testedben létrehozni kívánt változásokra. 
A "teremtés üressége" azt jelenti, hogy hajlandó vagy együtt lenni egy meghatározhatatlan energiával addig, amíg az megmutatkozik egy olyan energiaként, amit tudsz kezelni, finomítani. Az üresség a válaszok hiánya, ez pedig a tudatosság kezdete.

 
Bármely következtetés vagy ítélet válasz, mert ezek egyike sem engedi, hogy tudatos legyél azokra a dolgokra, amelyek nem egyeznek, vagy nincsenek összhangban velük.Másképpen fogalmazva, minden mondat, aminek pontot teszünk a végére, válasz. És sok kérdés sem más, mint egy kijelentés kérdőjellel a végén. 


A kérdések célja nem a válasz. A kérdés tudatosságot hoz létre, néha ehhez az kell, hogy az ürességben lézengjünk addig, amíg a tudatosság felbukkan. Ez némi türelmet igényel. ”


Acces Consciousness® -Gary Douglas

 

Az Acces alap „eszköze”, hogy kérdez. Amikor kérdésként kezdesz el élni, a dolgok elkezdenek varázslatos módon megjelenni. Minél több kérdést teszel fel, annál jobban tudatában leszel a lehetőségeidnek.

Amikor az emberek először kezdik alkalmazni az Acces kérdés-eszközeit, gyakran használják azokat mint egy választ a problémáikra, vagy egy fegyvert, amivel legyőzhetik mindazt, amit negatívnak, vagy rossznak találnak.

Mindazonáltal az Acces Consciousness® szándéka az Egység, amibe minden bele tartozik, és semmit nem rekeszt ki, a „rossz” és „negatív” dolgok sem. Amikor meg akarsz szabadulni valamitől, akkor elutasítod a tudatosságot, amely lehetővé tenné, hogy megláthass valamit, amit csak akkor láthatsz meg, ha megengedésben vagy. Csak az ítéletmentes megengedés tere képes megváltoztatni mindazt, ami ismétlődik.

Természetesen a megengedésben levés képessége némi gyakorlást igényel, amit az alábbi, alap-kérdések segítenek.

 

 

1.      Könnyű és nehéz

Ez az egyszerű eszköz megmutatja, hogy mi igaz számodra, és némi éberséget biztosít a végtelen tudás érzékeléséhez. Minden, ami igaz, az könnyed, és minden nehéz érzés hazugság számodra.

Amikor valami könnyű, akkor teret érzékelsz magad körül, lehetőséget és kiterjedést.

Amikor nehéznek érzékelsz valamit, akkor ott végesség-érzetet, végkövetkeztetést, vagy összehúzódást tapasztalsz.

Használd ezt az eszközt minden feltett kérdésednél! Még akkor is, ha néha a logikus elme számára értelmetlen, amit kapsz. Ne próbáld kiszámítani! Játssz ezzel az eszközzel, és tanulj meg bízni az energiában!

2.     Kihez tartozik?

Az alap elképzelés szerint a gondolataink, érzéseink, érzelmeink 98%-a nem hozzánk tartozik. Tedd fel ezt a kérdést 3 napig minden gondolatodra, érzésedre, érzelmedre, érzetedre (akár fizikai érzetedre is!), és meglátod, hogy mennyire igaz! Ez egy fantasztikus segítő kérdés, tedd fel minden szituációban!

Amikor felteszed a kérdést, és nehéznek érzed, akkor azt jelenti, hogy amire rákérdeztél, az nem a tied! Küld vissza a feladónak még akkor is, ha fogalmad sincs, hogy kitől vetted át. Nem kell tudni, hogy kitől származik, egyszerűen csak engedd el egy adag Tudatossággal körítve.

Mindazonáltal, ha valamitől nagyon szeretnél megszabadulni, akkor ne használd ezt az eszközt, mert amikor abban az energiában vagy, és felteszed a kérdést, akkor eleve feltételezed, hogy az a tied. Ebben az esetben a következő mondatot használd tisztításra:

 

„Mindent, amit magaménak ismertem fel, de nem az, mindent, amit bezártam a testembe, és mindent, amit erre teremtettem, hajlandó vagyok elpusztítani, nem teremtetté tenni.”

 

Helyes, helytelen, jó, rossz, POD, POC, mind a 9, rövidek, fiúk, és túlon túl.

Ez az Acces Consciousness® tisztító mondata, amiről később még szó lesz.

3.     Végtelenné tenni

Képzeld el a számodra negatív érzést, energiát, hogy végtelenné növeled. Nagyobbá, mint az Univerzum. Amikor ezt teszed, akkor teret adsz a szituációnak. Olyan, mint ha vennél egy nagy levegőt, kilépnél a helyzetből, és egy nagy távolságból néznél vissza rá. Amikor ezt megengeded, akkor a tested könnyebbé, nyugodtabbá válik, mert minden hazugság, amely rátapadt, eltűnik.

4.   Érdekes nézőpont

Ez a kulcsa a szabadságodnak. Megmutatja hogyan tudsz teljes megengedésben lenni.

 

5.    A tisztító mondat

A tisztító mondatot arra tervezték, hogy felhozzon energiákat, és megtisztítsa azokat. Elménk azon részeihez is hozzáfér, amelyek rejtve irányítják életünket. Arra kérdez rá, amire tudattalanságot teremtünk, és amely egy olyan valóságban tart bennünket, amelyet meg akarunk változtatni. Ha valami nem működik az életünkben, akkor annak az az oka, hogy nem vagyunk hajlandóak érzékelni, tudni, lenni és befogadni valamely aspektusát.

A kérdés feladata, hogy felhozza a lehető legtöbb, korlátozásból és bírálatból álló energiát azzal a témával kapcsolatban, amit éppen tisztítasz. A tisztító mondat pedig szétrobbantja, megsemmisíti azt.


Dr. Dain Heer: A tisztító mondat

"Rengetegen dolgoztak ki különféle módokat arra, hogy megszabaduljunk a minket terhelő múlt és berögzülések súlya alól. Persze mindig a jelenben hozott választás a legklasszabb lehetőségünk, de ha ez nem megy, akkor érdemes egy kicsit tisztogatni! Az Access tisztítómondat varázspálca szerűen működik: Felteszel egy kérdést, például: “Mi akadályoz abba, hogy több pénzem legyen? ” és ez felhoz egy energiát, egy érzést, amit nem feltétlenül tudsz megnevezni, de minden ott van, ami téged korlátoz: a múlt félreértései, ítélkezések, rögzített nézőpontok. Ekkor van egy választásod: hajlandó vagy.e mesgemmisíteni és nemteremtetté tenni mindezt? Ha a válasz igen, akkor elmodjuk a tisztítómondatot, ami gyakorlatilag rengeteg kérdés rövidítve kódolva. Ez behoz egy olyan energiát, ami kitörli mindazt, ami akadályoz. Ezt nem árt többször megismételni, amíg van energia a témán!

Mi tehát a tisztító mondat?

Helyes, helytelen, jó, rossz, POD POC, mind a 9, rövidek, fiúk és túlon túl (Right and wrong, good and bad, POD and POC, all9, shorts, boys and beyonds)

A teljesség igénye nélkül:

Helyes, helytelen, jó, rossz: mit tartasz ebből helyesnek, jónak, megfelelőnek, és mit rossznak, helytelennek, borzasztónak?

POC Point of creation, vagyis a teremtés pontja, ahol megteremtetted ezt a nézőpontot, ami most korlátoz!

POD Point of destruction, vagyis a pusztítás pontja, ahol elpusztítottad az összes többi lehetőséget, amid lehetne

rövidek: Mi ebben a jutalom? A büntetés? A jeletőségteli? A jelentéktelen?

fiúk: Mindazok a dolgok, amiknek keresed a lényegét, de nem találod, mert nem is hozzád tartoznak

túlon túl: amikor valami annyira sok, hogy kezelhetetlenné válik számodra (hirtelen a törlesztőrészlet elszállt a háromszorosára)

Tehát a kérdés felhozza az energiát, és a döntés, hogy nekem ez nem kell és elpusztítom + a törlőmondat megszabadít tőle!" (Dr. Dain Heer)

( Forrás: http://tudatosteremto.hu/a-tisztito-mondat/ )
Palacskó András cikke az Acces-sel kapcsolatos pletykákról, hiedelmekről.

Az alábbi dolgokat azért írom le, mert két barátom is belefutott az elmúlt időben egy érdekes jelenségbe. Bars, illetve testkezelés tanfolyamokat szerveztek volna és a jelentkezők hirtelen szétszaladtak, mert felbukkant néhány pletyka és vád az Accessel kapcsolatban. Nevezetesen fekete mágia, Rasputin szellemével karöltve és a szcientológiához való kapcsolódás. Valamint szekta gyanú.

Első és legfontosabb lépés: ez itt nem azért íródik, hogy védekezzünk, vagy téged meggyőzzünk. Azt gondolsz, amit akarsz, azt választasz, amit akarsz! Te tudod, hogy neked mi a jó, mi a megfelelő! Senki nem mondhatja meg nekünk azt, hogy mi a jó, mi a megfelelő számunkra, csak mi magunk fedezhetjük fel saját igazságunkat! Persze ez nem fogja vissza az emberek zömét attól, hogy valami külső tekintélyt keressenek. A legtöbben úgy vannak vele, hogy keresik azt, aki végre megmondja a tutit, és közben pedig elutasítanak minden megmondóembert, mert oly sokszor rázták már őket át, és belül érzik is tán, hogy saját erejük és bölcsességük forrása csak ők maguk lehetnek.

Az Access azt igyekszik megkönnyíteni, hogy a saját erődet és tudásodat fedezd fel.  Kifejezett tanácsa, hogy ne tegyél senkit és semmit, így az Access eszközeit sem, nagyobbá önmagadnál. A saját nagyságod, megtámogatva az Access eszközeivel megváltoztatja a világot. De Te vagy mindennek a közepe, és nem valamilyen rendszer!

Az Access egyik meglátása, hogy ami számodra igaz, az könnyű érzés, tágas, tér van benne, ami számodra nem igaz, nem hozzád passzoló, az nehéz, összeszűkítő. Mivel messziről jött ember azt mond, amit akar, figyeld meg, hogy miközben ezeket olvasod, az számodra milyen?

Az Access megalkotója és folyamatos újrateremtője Gary Douglas is kereste a tutit, mint oly sokan. Ennek során kipróbált minden metafizikai, filozófiai, vallási megközelítést, amit csak talált. Igen, a Szcientológiát is. Nem sokáig bírta, hogy belepofázzanak az életébe, így nem is maradt hosszan. Az, hogy az ötleteit onnan venné, tőlük nyúlt volna eszközöket nem helytálló. Elég jó rálátásom van a Dianetika-Szcientológia gondolkodásmódjára és egyértelműen más a megközelítés.

Rasputin szelleme.  Valóban, Gary kalandozása a metafizikai dolgokban elvitte odáig, hogy egészen kiváló médiummá vált, és az egyik figura, aki megszólalt rajta keresztül, Raz volt.  Erről mesélt nekünk Gary nevelt lánya, Shannon, aki Razra, mint szeretetteli, kedves jelenségre emlékezett vissza, ami köszönőviszonyban sem volt a történelmi sztorikkal, amik fennmaradtak az orosz csodatévőről. Mindazonáltal Gary eljutott a kutatásaival oda, hogy rálelt a tudás valódi forrására, önmagára. Erre bíztat mindenkit, így a médiumitást teljesen abba is hagyta, és az Access nem is foglalkozik vele direktben. Attól, hogy valakinek nincs teste, még nem okosabb, vagy jobb, sötétebbb, vagy világosabb nálunk, csak egyszerűen nincs fizikai teste. Végtelen lényként te tudsz mindent, a te erőd az, amire támaszkodhatsz, nincs szükséged láthatatlan segítőkre. Természetesen nem is zárjuk ki a láthatatlan világot, Gary lánya, Shannon továbbra is fogalakozik az entitásokkal, mivel jóval több ember érzékeli őket, mint azt be merik vallani, illetve hajlandóak egyáltalán tudatosítani. Ám ezeket az entitásokat úgy kezeljük, mint a többi embert: sokfélék, vegyes indíttatásúak, és nem helyezzük magunk fölé, vagy alá őket.

A fekete mágiáról: Az Acces célja mindenkit a tudatossághoz, saját erejébe és tudásába emelni. Ennek nem része senkinek a szándékos bántalmazása. Viszont azt is tudnod kell, hogy mindenkinek van egy kis dobozkája, amekkorának engedi a világát. Minden, ami azon a dobozon kívül esik: elítélendő. Ha nem ítélné el, akkor a doboz falai szétesnének. Ki kéne lépnie egy nagyobb világba a dobozból. Amikor valaki nem akarja a nagyobb világot megengedni magának, akkor mindent elő fog szedni, amivel kritizálhatja azt, ami kívül van. Az Access nem osztja fel spirituálisra és hétköznapira a világot. Ez is csak ítélkezés lenne, ami korlátozza a tudatosságot. Vannak olyanok, akik számára a szexhez, vagy a pénzhez való szabad, örömteli viszony már feketemágiának számít, mert nem spirituális az ítéletei szerint. Akkor fusson, meneküljön az Accesstől, mert előbb-utóbb bűnös módon összejönne neki! :-) A legtöbb jólelkű, "spirituális" emberkének nincs eszköze, hogy erőt éljen meg, és végre felvállalja magát ebben a világban, mert túl szelíd, telve van bűntudattal és állandóan önmagát hibáztatja. Az Access ebből szeretne kimozdítani és megmutatni az erődet, azt, hogy amiért elítélted magad, az esetleg a legnagyobb erősséged. Néhányan annyira ragaszkodnak ezekhez a korlátokhoz, hogy fekete mágiát kiáltanak. Ha nem tennék, még a végén felszabadulnának, és az ebben a világban borzasztó.

A szekták alapvető ismérve, hogy gurut kell követned, egy karizmatikus vezető klónja leszel előbb-utóbb. Hogy elválasztanak a környezetedtől. Hogy valami dogmát el kell fogadnod, és abban hinned, önmagadat megtagadva. Az Access szerint kövesd magad, alkosd meg magad! Éld meg az egységközösséget a legutolsó molekulával is. És szabadítsd meg magad a hiedelmektől, dogmáktól, legyél inkább tudatos, éld a saját igazságod!

El sem tudom mondani a szabadságnak azt a fokát, amit felfedeztem, amióta az Access megkönnyíti az életem.  Hogyan lehetne még ettől is jobb?

Azt is tudom, hogy erre még sokan nem lesznek hajlandóak. Túl nagy a tér, túlzottan kontrollálhatatlan minden, a megszokott megfelelések és szabályok nélkül. A világ rosszallása mindig fontosabb lesz, mint egy jó felszabadult röhögés. Ha így van, ne válaszd soha az Accesst! Nem neked való! :)  ( Írta: Palacskó András)