Egyéni hangtál kezelés

                    

A hangmasszázs a testünket alkotó sejtek 70-80 %-át kitevő vízmolekulák rezgésbe hozatalán, a vízben tárolt negatív információk újrahangolásán, harmonizálásán, eredeti frekvenciájuk helyreállításán keresztül hat. 

A rezgés úgy terül szét a sejteken, ahogy a nyugodt tófelszínre dobott kavics okoz körkörös hullámokat.  A koncentrikus körök a víz partja felé lassan elcsitulva hullámoznak végig, ily módon minden vízmolekula mozgásba jön.

A testre és test mellé helyezett tálak rezgései ilyen koncentrikus körök formájában terjednek el, áramlanak szét az egész testünkön, mélyen sejt szintig fejtve ki hatásukat. A hangtálak rezgése áthatol a bőrön, az izmokon, eljut a szervekhez, egész a sejtekig, és visszaállítja az eredeti, egyéni rezgésüket.

 A vibráció lágyan masszírozza az akupunktúrás pontokat, a meridiánokat, tisztítja és feltölti a csakrákat és az aurát. Ebben az állapotban a finom rezgések által oldódhatnak mind a testi mind a lelki feszültségek, blokkok. A sejtek anyagcseréje javul, az elraktározódott salakanyagok ürülni kezdenek, azaz megindul a méregtelenítés, beindulnak az öngyógyító mechanizmusok. A görcsös beidegződések miatti gyulladásos folyamatok lelassulhatnak, a fájdalom enyhül, majd megszűnik.

A kezeléseket követő napokban a vizelet olykor sötétebb színű lesz vagy gyakrabban kell ürítenünk. A folyadékot azonban mindig ajánlatos bőségesen  pótolni.

A hallható spektrumban a hosszantartó, felhangokban gazdag rezgő hang hamar egy nyugodt, meditációs atmoszférát teremt. Ha több tálat ütünk meg egyszerre, az elme már képtelen ezeket követni, kikapcsol, és egy ún. alfa állapotba kerül. A hanghullámok 9-14 Hz frekvenciával elérik az emberi agyat, tudatunkat, elménket lassan kikapcsolja, hatására nyugalom és béke érzése áraszt el bennünket. Ez egy köztes állapot az ébrenlét és az alvás között, mint amilyet röviddel az elalvás előtt és amit relaxáció során, vagy meditációs gyakorlatok révén tapasztalunk.  Ez erősíti bennünk az ősbizalmat, segít erőt gyűjtenünk, megteremti bennünk a harmóniát, javítja közérzetünket, ellazít, megnyugtat.

A hangmasszázs a tudatunk, az "EGO"-nk kiiktatásával tudattalanunkból szabadítja fel az elraktározott sérelmeket. Megkönnyíti a félelem, szorongás, fóbiák, depresszió elengedését, és az elfogadást, megbocsátást. 

A hangmasszázs fontosabb hatásai

  • Minden stressz okozta feszültség és probléma oldása.
  • Háti és deréktáji fájdalmak fellazítása és megszüntetése.
  • Nyaki és vállizomzat lazítása, fejfájás megszüntetése.
  • Az emésztés szabályozása, alhasi görcsök oldása.
  • Vérkeringés javítása, általános jó közérzet előidézése, energia blokkok oldása.
  • Öngyógyító folyamatok beindítása, immunrendszer erősítése.
  • A légzés javítása és mélyítése, koncentráció javítása.
  • Szorongásos állapot megszüntetése, alvászavar és pszichoszomatikus betegségek gyógyítása.
  • Gyerekeknél alkalmazható továbbá: tanulási nehézségek esetén,  koncentrációs és alvási problémáknál, hiperaktivitásnál is.
  • Ellenjavallat nincs.

Honnan ered a hang tál?

Kezdetekben a zengőtálakat csak szertartások közben, vagy étkezési célokra használták többnyire buddhista kolostorokban. Gyógyítás céljából használt tálak már az ajurvédában is szerepelnek, 4-5 ezer éves múltra tekintenek vissza. Az írott hagyatékokból táplálkozva ma is oktatják a hangterápiát, például Indiában a Varanaisi egyetemen. A nyugati világba az 50-es évek végén jutottak el az első darabok. A hippy korszak szabadságkereső fiataljai keleti utazásaikon figyeltek fel arra a speciális csendre, békére, amit ezek a tálak képesek voltak előidézni. A 60-as évek elején már nyugati egyetemeken vizsgálták, fizikai laboratóriumokban ellenőrizték hatásukat.

 

Miből és hogyan készülnek a tálak?

Hagyományosan hét- tizenkét fémből készülnek, amiket kovácsolással préselnek össze. A tálak feszültségeit faparázson vezetik le a munka végén, hogy el ne repedjenek. Ilyen manufaktúrák India északi részén, Nepálban, Tibetben találhatóak.

Anyaguk: arany, ezüst, réz, vas, higany, ólom és ón speciális arányú keveréke. Ezek a fémek párosíthatók a hét bolygó - Nap, Hold, Merkúr, Vénusz, Jupiter, Mars, Szaturnusz élettani hatásával, - ezáltal megteremtve a kozmikus egyensúlyt.

Arany = Nap, Ezüst = Hold, Higany = Merkúr, Réz = Vénusz, Vas = Mars, Cink = Jupiter, Ólom = Szaturnusz.

Egy-egy tál elkészítése 30-80 munkaórát vesz igénybe 2-3 kovács mester közreműködésével. Hogy a fémek milyen aránya szükséges a különféle hangok, felhangok előidézésére, az a keleti kézművesek titka.

 

A hangmasszázs kivitelezése

Kényelmes, laza ruházatban, fekve vagy akár ülve, a kliens által kiválasztott hangtálakkal történik. A hangtálakat lágyan csúsztatjuk végig a testrészeken, kihagyva természetesen az intim területeket.

Kivitelezési ideje: 50-60 perc