ESSE

 

ESSE

Energetic Synthesis of Structural Embodyment (ESSE)

A sturktúrális megtestesülés energetikai szintézise

Mi az az ESSE?

Az ESSE egyedi testkezelés, amely az Access Consciuossness eszközeit és testkezeléseit kombinálja, kifejezetten a testet átszövő kötőszöveti hálót célozva. A test szerkezetében, formájában és a sejtekben őrzött emlékekben is képes változást létrehozni, könnyebbséget teremtve a mozgásban, funkcióban, energetikai rendszerben.

Mi a kötőszövet?

Kötőszövetnek (Fascia) hívjuk azt a szerves biológiai anyagot, amely összeköti és formába rendezi testünk minden sejtjét. Ez az egész testre kiterjedő, a sejtekben, és a sejtek közötti térben is megtalálható, több rétegű hálórendszer teszi lehetővé, hogy sejtjeink összehangoltan, egy egységes egészként tudjanak működni, és nem a részek összadódásával.

A fascia hálózat folyamatos, egybefüggő rendszer. Több rétegbe rendeződve háromdimenziós hálót alkot, körbe ölelve és elválasztva egymástól minden sejtrészecskét, sejtet, szövetet, szervet. A különböző fascia rétegek más és más feladatot töltenek be szervezetünkben. Dinamikusan körbeveszi, befedi, támogatja, védelmezi, összekapcsolja, függeszti és megosztja a zsigeri-, csont-, és izomrendszert egészen a mikroszkópikus méretű sejtalkotó részekig.

Kollagén és elasztin rostokat tartalmaz, amelyet egy zsíros, gélszerű anyag von be. Egyik fő tulajdonsága, hogy megőrzi a formát, alakot, védve a sejt egészséges, ideális gömb-formáját. Másik fő tulajdonsága a rugalmasság, és az alkalmazkodásra való képesség. Ez teszi lehetővé, hogy egy megváltozott helyzethez alkalmazkodó sejt, szövet, szerv ne terhelődjön túl, hanem a munkáját segítve, a fascia veszi át az új formát, rögzíti, és tehermentesíti az egyébként is túlmunkát végző szövetet, szervet. A zsíros, gélszerű anyagnak köszönhetjük, hogy az egyes rétegek képesek elcsúszni egymáson.

A rácsszerkezetű fasciaháló a szerveket, izmokat megfelelően használva megtartja a szerkezetét, de különböző környezeti, pszichés hatásokra a rács sűrűsödhet, szerkezete átalakulhat, és a szöveteket  rövidítheti, vagy megnyúlva, összetapadva rögzítheti.  Kézzel tapintva a különböző fascia rétegeket, ezek a keményedések, húr-szerű összetapadások érzékelhetők, és kezelhetők.

Hogyan lehet alakítani a már meglévő elváltozásokon?

Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a kötőszövet reagál a nyitott kérdésekre. Folyamatosan változik, újra rendeződik annak függvényében, hogy a test mit kíván tőle. Traumák, leterheltség, öregedés, fix nézőpontok, ítélkezések hatására a fascia megvastagodik, letapad, és olyan kötöttségeket hoz létre, amelyek az egész testre kihatással vannak. Az Access Consciuosness eszközei arra invitálnak, hogy kérdésben légy az életed, így a tested minden területén is. A kérdések elindítják a változást, a manuális technika segít a fascia nyújtásában, illetve megszűntetheti az összetapadásokat.

Mi történik, ha a manuális technikát ötvözzük az Access kérdéseivel?

Ha bármit változtathatnál a kezelés alatt, akkor mi lenne az? Min szeretne a tested változtatni? És Te? Biztos, hogy összhangban van a kettő?

Az ESSE tiszteletben tartja a test jelzéseit, "kívánságait". Lehet, a valódi változáshoz el kell engedned majd néhány fix nézőpontot, ítéletet, hülyeséget, le kell engedned a védőfalakat, amellyel körbebástyáztad magad. Nem előttem, magad előtt!

Testünket nem arra teremtettük, hogy fájdalommal éljen, de kevés eszköze van, amivel üzenni tud . Az egyik ilyen jelzése a fájdalom. Ha hajlandó vagy megállni, szembenézni azzal, hogy mit is üzen számodra, akkor tényleg fantasztikus változásokat élhetsz meg. A fájdalom olyan éberség, amit a test adna, de nem vagyunk hajlandóak befogadni.

A fájdalom, vagy diszfunkció korlátoz? Mi van, ha tényleg van valami más, amit választhatsz?

Hogyan történik egy kezelés?

Kiinduló pontként elindulhatunk a fájdalom, vagy korlátozás helyétől, megkeresve a testben jelenlevő keményedést, mozgáskorlátozottságot, feszültséget. Innen a test vezeti a kezünket, hogy merre szeretné "kikulcsolni" a korlátozottságot. A fasciában létrejövő oldódás könnyebbséget, éberséget, mozgást hozhat létre. A változást az Access kérdéseivel, szóbeli tisztításokkal fűszerezve követjük, együttműködve terapeuta és vendég egységeként.

Mi lehet az ajándéka a kezelésnek?

  • Fájdalom csökkenése, megszűnése
  • Mozgáskorlátozottság oldódása, javulása
  • Akár régóta fennálló tartáshibák korrekciója
  • ÉS MI MÁS IS LEHETSÉGES?

A kezelés időtartama

1-1,5 óra, amit a test be tud fogadni

A kezelés díja:

Magadba fektetett tőkéd 20.000 Ft/alkalom

Bejelentkezés: 30 430 1221


Várlak szeretettel !