Lomi Lomi masszázs

Lomi Lomi masszázs

 

A Lomi-Lomi masszázs-testmunkát Hawaion tanultam kahuna lomilomi Aunty Maile-nál. Aunty Maile Napoleon olyan gyógyító, akit már gyerekkora óta erre a hivatásra készítettek fel. A gyógyítás, a huna, a masszázs elemeit még nagyapjától tanulta, és fejlesztette tovább más kahunáktól is tanulva.

Számomra egyik legfontosabb tanítása az a mélységes tisztelet mind a masszírozott személy, mind az ősök, segítők felé, amivel minden egyes vendégéhez nyúl. A másik, az a határtalan, feltétel nélküli szeretet, amely egész lényéből árad.

Az alázatos, tiszteletteljes, szeretettel teli érintést tartom én is a legfontosabbnak, amikor egy vendég engem tisztel meg a bizalmával, hogy érinthetem.

A Lomi Lomi nem egy egyszerű feszültségoldó masszázs. A masszőr egy táncos, a vendég a koreográfus. Masszőr és vendég egy közös energiában, egymással összehangolódva érhetik el, hogy a vendég a kezelés alatt testi-lelki- szellemi megtisztuláson, változáson menjen keresztül, ha szeretne. Ilyen együttműködéssel elérhető, hogy a Lomi Lomi hatékonyan levezesse a stresszt, segítségével régi mintákat tartalmazó feszültségek oldódhatnak.

A masszázs alapelemei alkalmasak arra, hogy elindítsa a nyirok-rendszer elakadt áramlását,  fellazítsa a meridiánokban található blokkokat, vagy akár az izmokban mélyen megbújó csomókat is.

A Lomi Lomi ideális eszköznek bizonyulhat a rohanó, önmagunkkal nem törődő élet megváltoztatására, a mindenhonnan ránk zúduló, túlzott információ áradattal való szembefordulásra, a munkával kapcsolatos kiégés vagy depresszió kezelésére. Itt fontos megjegyezni, hogy a masszőr megfelelő légkört, és lehetőséget teremti meg az öngyógyításhoz, és a masszírozott személy az, akinek a tudatos, a tudatalatti és a tudat feletti része egymással teljes egyetértésben hozza meg a döntést a gyógyulásról, a régi tendenciák és minták felülértékeléséről.

Számomra ez a masszázs sokkal inkább egy szakrális művészet, a gyógyító érintés művészete.

A kezelés a Ma-Uri-hoz hasonlóan olajos masszázs, amely a teljes testet érinti az intim területek kivételével. A masszázshoz kókusz-olajat használok, amely a bőrt puhává, bársonyossá varázsolja, és a kezelés végére általában teljesen beszívódik.

Időtartama 1,5-2 óra a vendég fókuszától függően.