Előkészületek a tavaszi méregtelenítésre

Felkészülés a tavaszi böjtre


A tél már enged szorításából, a felhők mögül kibukkanó napnak már érezzük az erejét, és a  szél már a tavasz ígéretét hordozza. Testünk, lelkünk szomjazza az újat, a frisset, a változást.


A rendszeres böjt évszázadok óta ismert minden nép számára. Minden vallásban megtaláljuk a test megújulását segítő böjtöket, és a mai kor felébredt, tudatosságra törekvő embere is alkalmazza a testi-lelki megtisztulást.


Mi az, amit érdemes a tavaszi méregtelenítésről tudni?


Szervezetünk télen raktároz, hogy a megnövekedett energia-igényét fedezni tudja. Vesénk ilyenkor maximumon működik, hiszen ő látja el energiával az összes szervet.  Energiatöbblet igényünket általában az étkezéssel igyekszünk pótolni, többnyire nehéz, zsíros ételekkel, aminek a megemésztése igen sok energiát felhasznál. Vesénk rendületlenül teszi a dolgát, de ilyenkor, tél vége felé már kezd kimerülni.


A tavaszi méregtelenítést a vesék feltöltésével érdemes kezdeni.


Már azzal is sokat segítünk, ha odafigyelünk a táplálkozásra, és minél egyszerűbben emészthető, és valóban tápláló ételeket veszünk magunkhoz. Hogy kinek mi a könnyen emészthető táplálék, az természetesen változó. Ami jó a 0-s vércsoportú egyénnek, méreg az A-snak. Természetesen semmi nincs kőbe vésve, és egyénileg is lehetnek érzékenységek, amit ha valaki odafigyel, a test egyértelműen tud jelezni.


Amit ajánlok, csak tájékoztató jellegű, mindenki nézze meg, hogy az, amit megeszik, táplálja, vagy sem. Ha evés után könnyen érzed magad, nem fúvódsz fel, nem folyik az orrod, nem kívánsz édességet ebéd után, energiával telve érzed magad, és nem azt, hogy le kellene feküdni, akkor valószínű jól választottál.

Vércsoportok

Kerülendő ételek

Jótékony táplálék

0-s vércsoport

 

búza (glutén), kukorica, veteménybab, fehérbab, lencse, káposzta, kelbimbó, karfiol, mustár

sovány vörös húsok, baromfi, kelkáposzta, spenót, brokkoli, tökmag, dió, füge, szilva, ananász

A-s vércsoport

húsfélék, tejtermékek, búza, burgonya, paprika, paradicsom, padlizsán

zöldségek, gyümölcsök, növényi olajok

B-s vércsoport

kukorica, lencse, földimogyoró, búza, avokádó retek, gránátalma

tojás, sovány húsok, zöldségek, gyümölcsök

AB-s vércsoport

vörös húsok, búza, veteménybab, kukorica

tejtermékek, zöldlevelű zöldségek, ananász, kölesAmit általánosságban el lehet mondani, és vércsoporttól függetlenül mindenki számára jótékony a petrezselyem, gyökér, répa. Általában, ami gyökér, ami a földből jön, gumó, támogatja a vese munkáját.


Ha szeretnéd gyógynövényekkel is megtámogatni veséidet, akkor az Energy cég Renol készítményét ajánlom.


Fizikai tested hálás lesz, ha különböző masszázsokkal segíted, hogy a szövetekből minél hamarabb távozzanak a méreganyagok, lerakódott salakanyagok.
Leggyakrabban a nyirok-masszázst szoktam ilyenkor ajánlani, de jótékony a reflexológia, thai-talp masszázs, aromatouch aroma-olajos masszázs is. Remek kiegészítője a masszázsnak a szauna, infraszauna, gőzkabin, ha egyébként nem terheli meg a szervezetedet.


Nincs test lélek nélkül, és bár nem szedhetjük ízekre magunkat, érdemes odafigyelni, hogy mik azok az érzelmek, amik gyöngíthetik a vesét.
Félelem, bűntudat, tehetetlenség, önzőség, ijedtség, szégyenérzet, bénított akarat, beteljesületlen szerelem és szeretetvágy, megsebzettség, türelmetlenség, önsajnálat, önállóságtól való félelem, sértődöttség.


Ismerős valamelyik? Netán több is? Lehet, hogy elérkezett az idő, hogy segítséget kérj?
Az Aura-Soma, vagy Acces segítségével mutatok egy más nézőpontot, ami már nem gyengíteni fog, hanem támogatni. Persze változtatnod neked kell, de sokszor elég, ha valaki rávilágít az útra, hogy merre indulj el.

Amikor testedet előkészítetted a böjt nagyobb elengedésére, akkor jöhet maga a böjt is!       

 


FIGYELEM!!!! Senki ne kezdjen el böjtöt anélkül, hogy utána nem nézett volna, vagy ha valamilyen akut betegségben szenved!!! Ha bizonytalan vagy, kérj szakembertől segítséget!


Kérdésed van? Hívj, és válaszolok!
Elérhetőségem: +3630 430 1221


Szeretettel: Békési ZSuzsi